Новини

 

Новина от 19.09.2007г.

Вземи 1000 стипендии!


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Описание

Образователно-социалният проект “1000 стипендии” е замислен като стимул за учениците от основното и средното образователно ниво в България с интерес към учението, с талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и с желание за бъдещо личностно развитие. Специално внимание програмата ще отделя на деца в неравностойно положение.

“1000 стипендии” е поощрение не само на потенциала и дарбата, но и на индивидуализма. Проектът е насочен към стимулиране на образователната среда. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, “1000 стипендии” е планиран като дългогодишен проект.


Кой може да участва?

* Ако си в 6, 7, 8, 9, 10, 11 или 12 клас през учебната 2007/2008 година;
* ако имаш висок успех в училище;
* ако наистина искаш да учиш и да знаеш повече от написаното в учебниците, но срещаш трудности в:
o намирането на нужната информация;
o контакти със специалисти в областта, която те интересува;
o осигуряването на средства от семейството ти за книги, списания, допълнителни учебни помагала, достъп до Интернет, платени консултации;
* ако наистина искаш да вървиш напред и нагоре като резултат от твоите собствени усилия за овладяване на знанията,
то тогава ...

Изпрати Линкдокументите си, за да кандидатстваш по проекта „1000 стипендии” и така ще се включиш в Линкпроцедурата по подбор на стипендианти.

Ние, Линкфондация „Комунитас”, искаме да помогнем точно на такива ученици. Именно това е Линкцелта на проекта „1000 стипендии”.Социална квота

Проектът предвижда 50% от стипендиите да са в рамките на нашата социалната квота. Тя позволява приоритетно да се има предвид специфичния социален и/или здравословен статус на кандидата. Дори и с определена тежест този фактор не отменя необходимостта от показването на специални знания, умения и таланти чрез личното есе. За да можеш да кандидатстваш по тази квота е необходимо:

* да заявиш желанието си за това във формуляра на съответното място
* да предоставиш документи, доказващи нисък семеен доход (под 150 лв. на член от семейството) или доказващи твоето състояние на неравнопоставеност (сирак, полу-сирак, израснал под институционализирана грижа, с намалена двигателна, зрителна или слухова способност или др.).

Тогава твоите документи ще бъдат обработвани отделно от тези на учениците, които не кандидатстват по социалната квота.


В екип с учител

Препоръчваме и ще поощряваме!
Кандидатствай в екип с твой учител!

Ако искаш да ползваш специалната подкрепа на твой учител, което ние ти препоръчваме, можете заедно да кандидатствате като екип по нашия проект.

Какво получаваш ти?

* освен бонусите по твоята стипендия,
* помощ през цялата година от учителя;
* човек, който да ти помогне да задълбочиш знанията и уменията си в любимата област.

Какво получава учителят-наставник?

* възможност да поддържа връзка с другите учители-наставници на талантливи деца по проекта в цялата страна;
* символичен бонус от 50 лв. на срок;
* кредит от 25 лв. на учебен срок за покупка на книги;
* достъп до консултациите на специалистите по проекта.
* В края на втория учебен срок от програмата най-добре представилите се учители-наставници ще бъдат поканени да участват в среща-форум, организирана от Фондацията. Критериите за оценка на работата на учителите-наставници ще бъдат: отчетите за работата на техния ученик по време на проекта, общуване с Фондацията и други форми на инициатива.


Първи кръг

Конкурсът на “1000 стипендии” е в два кръга. Първият е подготовка и изпращане на документите. Ако го преминеш успешно, минаваш на втори кръг – интервю.


Втори кръг

След получаване на молбите за участие, Фондация „Комунитас” разглежда всички постъпили документи.

Прави се класиране по качествата на есето, успех, доходи на семейството и други постижения на кандидатстващия.

Тези кандидати, които постигнат най-много точки, ще бъдат поканени от Фондацията на интервю.


Срокове

Кандидатстване:

от 15 септември 2007 г. до 15 октомври 2007 г.
Важи датата на пощенското клеймо.

Точният график с датите на интервютата и уведомяването на класираните кандидати по етапи от конкурса, ще бъде своевременно обявен в Линкwww.1000stipendii.org.

Отново тук ще бъде публикуван и списъкът на успешно класираните в двата кръга от конкурса. Успелите кандидати ще бъдат уведомени и с пощенско писмо.

Успех!Кандидатстване

* 1 Попълни формуляра за участие, който можеш да намериш тук или при директора на твоето училище. Ако съществуват необходимите условия, можеш да кандидатстваш по социалната квота на проекта и трябва да го отбележиш във формуляра. Ако си на възраст под 18 години, във формуляра твой родител или настойник трябва да се подпише, че е съгласен да участваш.
* 2 Напиши есе
* 3 Извади служебна бележка за своя успех или направи копие от оценките си за последните два учебни срока. Тези документи трябва да са заверени с подпис и печат на училището.
* 4 Помоли твоя класен ръководител или учител да напише препоръка за теб и я приложи към останалите документи. Ако кандидатстваш за стипендия заедно с твой учител, той/тя трябва да е авторът на тази препоръка. Помоли го също да попълни и Приложение 1 към формуляра.
* 5 Можеш да добавиш към горните документи и
o копия от свидетелства за участието ти в олимпиади и други състезания по различни предмети, грамоти и награди, които си получил;
o втора препоръка от твой учител.
* 6 Изпрати събраните документи на адрес

За проект „1000 стипендии”
Фондация „Комунитас”
бул. „Патриарх Евтимий” № 22
София 1000
Есето

Есето е задължителна и неразделна част от комплекта за кандидатстване по програмата “1000 стипендии”. То е твоето лично представяне и е възможност да споделиш от какво се интересуваш, към какво се стремиш и какви са специалните ти качества, умения и постижения. То ще има най-голяма относителна тежест при преценката на твоята кандидатура (60% от цялостното ти представяне). Напиши своя текст в обем около 2 стандартни печатни страници (или 700 думи) като той трябва да е не по-малко от страница и половина (550 думи) и не повече от три страници (1100 думи).

Примерното съдържание на есето е:

Коя е областта, в която са моите интереси? Какво ме привлича в нея? Какво в нея ме интересува най-силно и с какво бих искал да се занимавам? Защо? Как ще използвам своите знания и умения, за да имам успешно бъдеще? С какво участието в “1000 стипендии” ще ми помогне по този път?


Документи

Тук може да свалите следните документи:

1. Формуляр [Линк.doc] [Линк.pdf]
2. Приложение 1 [Линк.doc] [Линк.pdf]


Ученикът

С писмо Фондация „Комунитас” ще те уведоми, че си спечелил конкурса и си стипендиант за двата учебни срока от годината.

Ще получиш дебитна карта, по която фондацията ще превежда всеки месец твоята стипендия, общо 250 лв. на срок.

Ще получиш достъп до консултации със специалисти по интересуващата те дисциплина чрез посочено в писмото уникално име и парола за достъп до сайта.

Ще имаш кредит от 50 лева на срок, за да си поръчваш книги или списания, които са ти необходими за задълбочаване на знанията ти по избрания от теб профил. Ще ги получаваш на домашния си адрес по заявка през сайта на “1000 стипендии” или след като изпратиш писмо с поръчка до фондацията. Ако поръчваш директно през страниците на книжарниците, “Комунитас” няма да може да поеме твоите разходи.


Учителят в екип

Учителят, когото си избрал и който се е съгласил да ти помага, ще стане част от мрежата на учителите-наставници на талантливи деца по проекта. Той също ще получи уведомително писмо, че е част от “1000 стипендии”, заедно с дебитна карта и парола за достъп до сайта. С тях, той получава достъп до консултациите на специалистите по проекта, достъп до форума на сайта и възможност да си поръча книги.

Твоят учител-наставник ще има кредит от 25 лв. на учебен срок за покупка на книги. Кредитът ще е валиден само ако се поръча през Линкwww.1000stipendii.org или чрез писмо до фондацията.

Допълнително, твоят учител-наставник ще получи и символичен бонус от 50 лв. на учебен срок.

В края на втория учебен срок от програмата най-добре представилите се учители-настойници ще бъдат поканени да участват в среща-форум, организирана от Фондацията. Критериите за оценка на работата на учителите-наставници ще бъдат: отчетите за работата на техния ученик по време на проекта, общуване с Фондацията и други форми на инициатива.За повече информация !!!

http://1000stipendii.org


КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ - 15 ноември 2007г. (УДЪЛЖЕН)


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 16719 пъти


›› Мнения по новината: 21


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.