Новини

 

Новина от 08.10.2007г.

Онлайн тестовете в електронното училище вече са готови!


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Тестовете от електронното училище вече са готови и за ученици и учители. За сега броят им е малък, но след време ще се увеличи.

Тестовете са подредени и систематизирани по аналогичния начин на уроците. Всеки ученик може да решава даден тест с оценка само един единствен път като така се избягва възможността за спекулация с реалния резултат от изпита, който ще бъде вписан като текуща оценка в личния бележник. След това ученикът отново може да пререшава теста, но получената оценка няма да се вписва или замества в бележника. Самият тест независимо от броят на въпросите има максимален брой точки 100 (100%), които гарантират отлична оценка. Оценката се изчислява по формулата: K=2+(T–F*(1/100))*(4/100), където К е оценката, Т - точките за верните отговори, F - точките за грешните отговори. При даване на грешен налучкан отговор оценката на ученика се намалява в зависимост от общия брой точки (100 т.).
Всеки тест има определено време за решаване, зависещо от броя въпроси и тяхната трудност. Всеки въпрос има само един възможен отговор. Въпросите са от три различни трудности – лесен, среден и труден. В зависимост от това всеки ще дава различен брой точки.


Оценките за учениците се вписват в базата данни (БД) и макар електронния бележник да не е готов те ще се пазят. Все пак ако някой иска само да ги тества може да ми каже да му изтрия оценките.

Надявам се, че ще ви харесат. За момента това е Alpha версия и се надявам, че ще помогнете за тестването им за бъгове, за да ги отстраня по-скоро.


Screenshots:

Линк
Линк
Линк
Линк
Линк


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 18815 пъти


›› Мнения по новината: 5


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.