Новини

 

Новина от 25.10.2007г.

Ученици протестират срещу матурите


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Протестиращите тийнейджъри са се организирали в Интернет, за да кажат НЕ на матурите и на отучването на дните, в които са стачкували техните преподаватели.
Учениците ще протестират отново в петък сутринта.


Демонстрации срещу матурите имаше и в София. Те посрещнаха министъра на образованието Даниел Вълчев преди поредната серия преговори със синдикатите.

Днес министър Даниел Вълчев дойде подготвен за сблъсък със синдикатите, но не и за този сблъсък с ученици, скандиращи оставка, заради въведените от тази година матури.

Компромис не беше постигнат, но министъра отложи този проблем за след стачката. А по повод стачката - 200 милиона лева делят правителството и синдикатите от подписване на споразумение, изчисли просветният министър.

Това са парите, които кабинетът няма, а синдикатите искат, за да се върнат в час. Според синдикатите, исканият максимум на учителските заплати е 770 лева. Сметките на министъра обаче са други.

Даниел Вълчев, министър на образованието: "520 милиона начална.... 920 лева най –високата".

Източник: ЛинкБТВ


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 15407 пъти


›› Мнения по новината: 16


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.