Новини

 

Новина от 01.11.2007г.

Протести на учители, ученици и учени в Деня на будителите


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Шествия са организирани навсякъде в страната. Заради митингите се очаква от обяд до вечерта центърът на столицата да бъде блокиран.
В деня на народните будители 1 ноември учители, учениците и младите учени организират протестни шествия.


Учителите продължават стачката си, въпреки че от днес трябва да получат средно по около 80 лева увеличение на заплатите. Учените отново настояват за по-голям процент от бюджета за образование.

Ученици от 19 града в страната ще протестират срещу задължителните зрелостни изпити. Министър Вълчев предложи да бъде организирана дискусия "за" и "против" тези изпити. Тя трябва да се състои 15 дни след приключване на учителската стачка

Протести са организирани навсякъде в страната. Заради митингите се очаква от обяд до вечерта центърът на столицата да бъде блокиран.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

В Благоевград и другите градове се очаква да се съберат учениците от всички училища и да излезем на митинг в София. Така ефекта ще бъде по-голям и организацията ще се сведе само до София.

Ето и доста снимки от протестите в София и цялата страна - Линквиж тук.

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 10900 пъти


›› Мнения по новината: 3


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.