Новини

 

Новина от 17.11.2007г.

Няма да режат от коледната и великденската ваканция за учениците


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Дните на ученическите ваканции за Коледа и Великден няма да бъдат намалявани. Това стана ясно след заседание на началниците на Регионалните инспекторати с министъра на образованието.
До края на месеца ще има решение и дали да бъде удължена учебната година за някои училища. От министерството са започнали проверки къде учители претоварват децата с по няколко урока за един час.


Първият учебен срок за всички училища в страната ще приключи по план. Без допълнителни учебни дни ще протече и годината за училищата, в които преподавателите са стачкували ефективно до три седмици. Пропуснатите уроци ще бъдат компенсирани от дните за екскурзии.

Повече учебни дни ще имат учениците в училищата, в които преподавателите са стачкували над три седмици. До края на месеца ще е ясно дали за тези ученици пролетната ваканция ще бъде по-кратка и дали ще им се удължи учебната година.

От министерството съветват директорите и учителите да преструктурират уроците, без да натоварват излишно учениците и съветват да се избягва преподаването на три-четири урока за час.

При разпределение, в което се включват три-четири методични единици, отговорност има както този, който го е съставил, така и този, който го утвърдил, така че ще се търси отговорност. От министерството напомнят, че когато учениците имат класна работа по един предмет, в същия ден не може да имат други писмени изпитвания.

Представители на випуск "Единство" внесоха днес в министерството на образованието петиция, в която ученици от XII клас от цялата страна, настояват за отмяна на държавните зрелостни изпити.


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 11112 пъти


›› Мнения по новината: 2


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.