Новини

 

Новина от 19.11.2007г.

Вълчев: "Дам ли оставка, няма матури"


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


"Дам ли оставка и матурите отпадат", заяви образователният министър Даниел Вълчев вчера. Той коментира слуховете, че е на царската мушка заради скандалите в НДСВ. "И без това натискът да няма матури е голям. Струва ми се нередно в момента да направим нещо, което ще постави под условие или под съмнение провеждането на държавните зрелостни изпити", обясни Вълчев в интервю за Дарик радио. Вицепремиерът добави, че тръгне ли една партия да се занимава само с вътрешните си проблеми, иде и нейният край. "НДСВ има бъдеще само ако успеем да се обединим около политика, около кауза", заяви министърът и отново подчерта, че е твърдо решен да бъде първият шеф на МОН, въвел матурите.

Оптимизмът му, че още в края на тази учебна година зрелостните изпити ще станат вход за масовите специалности във ВУЗ, обаче бе попарен от новия ректор на СУ проф. Иван Илчев. Предложението на министъра е чисто експериментално и се отнася за специалности, за които няма кандидати, отсече Илчев.


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 11981 пъти


›› Мнения по новината: 5


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.