Новини

 

Новина от 22.11.2007г.

Шофьорските курсове поскъпват двойно


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


В средата на следващата година шофьорските курсове може да стигнат 900 лева. Това стана ясно на национално съвещание на автомобилните инструктори във Велико Търново.

Увеличението се налага заради влизане в сила на нова наредба, която ще регламентира обучението на водачи на моторни превозни средства.

Според наредбата от нова година кандидат-шофьорите ще имат 31 часа кормуване или със седем повече от сега. Това заедно с увеличените цени на горивата налага нова калкулация на стойността на курсовете, обясниха от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка (СПАМП). През 2008 г. таксите ще се вдигнат два пъти - в началото и в средата на годината, за да стигнат средна цена от 850 лева.

"Покачването и ще бъде в порядъка на около 650-700 лева. В средата на следващата година ще има още едно поскъпване на таксите за обучение. Калкулацията за съжаление за момента не е направена. Тя ще бъде в рамките на около 150 лева допълнително", обясни Йонко Иванов, председател на СПАМП.

За курсистите 24-те часа практика, които карат сега също са изключително малко.

От началото на следващата година лиценз за обучение ще получават само автошколи, които разполагат с минимум четири автомобила, кабинет за тренинг, офис и паркинг. Тези изисквания неминуемо ще доведат до фалит на малките фирми, прогнозират от съюза на автомобилните инструктори.


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 14099 пъти


›› Мнения по новината: 7


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.