Новини

 

Новина от 14.02.2008г.

От 51 висши училища 39 ще използват матурите като вход за прием


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифтМатурите няма да се използват от 10 висши училища, поради специфичния им прием. Снимка: sxc.hu

"От общо 51 висши училища 39 ще използват оценките от държавните зрелостни изпити като вход за прием", съобщи на пресконференция зам.-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов.

Той уточни, че засега решение за това дали ще приемат с матури, не са заявили Университетът за архитектура, строителство и геодезия и Лесотехническият университет.

В някои от висшите училища се приемат оценките от матурите вместо конкурсни изпити, а други само като оценка при балообразуването.

Матурите няма да се използват от 10 висши училища, поради специфичния им прием. Сред тях са главно висшите училища по изкуствата, Военната академия, Американският университет.

Тридесет и пет висши училища вместо конкурсни изпити ще използват оценки за отделни специалности от матурите.

Четири висши училища ще използват оценки от матурите само като оценка при балообразуването, без да замества приемен изпит за нито една специалност.

Източник: ЛинкActualno.com

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 14426 пъти


›› Мнения по новината: 17


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.