Новини

 

Новина от 05.06.2008г.

Обемът на учебното съдържание не бива да се увеличава, според Вълчев


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


"Привърженик съм на неголям обем учебно съдържание", заяви министър Даниел Вълчев на среща с представители на образованието от община Сандански.


Така тойотговори на поставен въпрос към него от педагози, че учебният материале обемист и трудно се усвоява от учениците, което води и до липса навреме за затвърждаване и до ниски резултати в учебния процес, предаваагенция Фокус.
Просветният министър обясни, че когатоутвърждавал учебници той, спазвал правилото броят на темите в учебникада бъде равен на не повече от 2/3 от броя на часовете за една учебнагодина.

Останалата 1/3 всеки педагог решавал как ще бъде попълнена. Даниел Вълчев призова педагозите, ако правилото е нарушено да сигнализират, за което той ще отреагира своевременно.

Министър Вълчев каза още, че е чувал различни мнения по отношение броя на учебниците. Той подчерта, че в България има отколешен спор дали учебникът да бъде един или безкрайно много.

Споредобразователния министър не бива да се допуска само един учебник,защотопри липса на конкуренция никога не би имало ясни критерии кой учебник енай-добър.
Той не одобрява и многото учебници, тъй като по този начин нещата се поставят на пазарен принцип.

Спореднего идеята, която вече от три години, е внедрена в системата наобразованието от три учебника е най-добро решение, защото не липсваконкуренция, както и безкраен брой учебници.


Източник: ЛинкАктуално.bg

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 3138 пъти


›› Мнения по новината: 2


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.