Новини

 

Новина от 05.06.2008г.

Проверяват матурите през пръсти


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Учители претупват проверката на матурите по български език и литература в стремежа си да прегледат повече писмени работи.

Причинатае, че за всеки коригиран тест са им обещани по два лева отМинистерството на образованието, разкриха проверяващи пред "Монитор".

Всички матури се четат от близо 700 преподаватели от цялата страна на тайно място в София, което до вчера не беше известно.

"Секретната" проверка се извършва във Висшето строително училище "Любен Каравелов", което се намира на улица "Суходолска" в покрайнините на столицата.

Не може да "Ниепроверяваме по две, максимум три папки с матури на ден. Всяка една оттях съдържа по 30 теста. Трудно ни е да проверяваме повече работи,защото тогава бихме ощетили бързаши да четеш през пръсти и в същото време да си обективен", коментиратпред "Монитор" трима независими един от друг учители от различниградове.

И тримата обаче разказаха за техен колега, който сехвалел как е коригирал 7 папки с матури и си е докарал около 400 лв.само за ден.


Източник: ЛинкАктуално.bg

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 3375 пъти


›› Мнения по новината: 3


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.