Новини

 

Новина от 08.06.2008г.

Вълчев: Децата се справиха с матурите


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Много нещо се изприказва за матурите. Мисля, че все пак всеки разуменчовек разбира, че държавните зрелостни изпити не са някаква измислица,а това е част от външното оценяване.Не мисля, че някой се съмнява в необходимостта от матури. По-скороимаше коментари по отношение на това готови ли сме, не сме ли готови,министерството ще се справи ли. Това заяви за Нова телевизиявицепремиерът и министър на образованието Даниел Вълчев, цитиран от"Фокус".

Според него, мнозина са подценили мотивацията на децата и тяхнатаотговорност. Считаше се, че ще настъпи голям хаос, децата ще се объркати няма да отидат, когато трябва. Нищо не се случи, каза още той иизтъкна, че децата са се справили добре.

Даниел Вълчев изразиблагодарност към министъра на вътрешните работи и служителите на МВР засъдействието. Засякохме първите резултати от изпита по български език илитература и мога да кажа, че няма нищо вярно в това, че изпитниятматериал се е сторил фасулски на децата. На някои може да се е сторилфасулски, но на други фасулофилията им се е загубила, каза още той.

Стана ясна, че според класическата линейна скала средната оценка емалко над 4, но извадката не е представителна. Той изрази притеснениетоси, че близо половината от децата или въобще не са писалиаргументативен текст или са писали несвързани изречения.

Трябвада си дадем сметка, че случващото се в образованието идва в реалнияживот. Държавните зрелостни изпити не служат на МОН, а на обществото,обобщи министър Вълчев.


Източник: ЛинкEdu.dir.bg

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 4763 пъти


›› Мнения по новината: 8


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.