Новини

 

Новина от 08.06.2008г.

Кандидатстуденски изпити в СУ


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


СУ "Св. Климент Охридски" препитва кандидатите си по журналистика и география днес.

Кандидат-журналистите за висшето училище пишат днес по темата “ДоБрюксел и назад”, предаде БГНЕС. Тя беше изтеглена от Борис Янакиев отСливен от 10 изпитни варианта. Контролните теми бяха: “Аз съм българче,обичам нашите планини бетонни” и “Клипче от училищния коридор”.
Напредварителния кандидатстудентски изпит по география в СУкандидат-студентите пък пишат по избор по една от двете теми: “Релеф наБългария” и “Югозападен социално икономически район”. Двата изпитниварианта бяха изтеглени от Анахид Ханшани и Елена Манолова от София.Беше избрана и резервна тема – “География на леката промишленост”.Изпитните варианти, които комисията блеше подготвила, са 20. На изпитасе явяват 630 души.

Препитването на кандидат-студентите на СУ започна в 9.00 часа. С изпита по география се кандидатства за 13 специалности, а писменият изпит по журналистика е вход за специалностите "връзки с обществеността", "книгоиздаване" и "журналистика". Желаещите да постъпят във Факултета по журналистика и масови комуникации ще държат и устен изпит по време на редовната кандидатстудентска сесия.


Източник: ЛинкEdu.dir.bg

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 5829 пъти


›› Мнения по новината: 6


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.