Новини

 

Новина от 11.06.2008г.

Задръстване забави изпитът в ПУ


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


40 минути след определения начален час започна днешният предварителен изпит по български език в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“. Причината за закъснението в голяма част от аудиториите бе блокирането на изтеглената в Ректората тема в задръствания по бул.“Васил Априлов“ и “България“, обясни главният организатор на предварителната кампания доц. Дора Левтерова.

Заради големия брой явяващи се на най-масовия предварителен изпит – над 3260, изпитът се провежда в общо 8 сгради, включително и на Техническия университет и УХТ. В продължение на 4 часа кандидат-студентите, половината от които са абитуриенти, ще решават тест и ще пишат есе на тема “Късмет е, когато възможността почука на вратата и ти й отвориш“.

Оценките от предварителния изпит, които са равностойни на тези от редовната кандидат-студентска кампания, трябва да бъдат изнесени до седмица.Следващите по масовост изпити – по история и по математика, са съответно утре и в петък.


Източник: ЛинкEdu.dir.bg

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 11009 пъти


›› Мнения по новината: 3


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.