Новини

 

Новина от 13.06.2008г.

Дванадесетокласниците решават тестове, не пишат сами


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев съобщи пред bTV, че най-високите резултати от матурите са по езиците, където и най-малко деца са се явили на изпит.

Най-силните оценки са по френски и италиански език. Потвърди се очакваното, че най-слаби ще са резултатите по история и цивилизация и по философия,подчерта Вълчев.

За него е притеснителен фактът, че като цяло се наблюдава въздържание от "писането на текст със собствена ръка" на матурите. Малко над 36% не са се захващали с текстовата част по изпита по български и литература.


По география и икономика и история положението е същото. Министърът акцентира, че не са се сбъднали предположенията, че зрелостниците ще се затруднят от тестовата част, където резултатите са по-добри.

След матурите ще трябва да направим много сериозни анализи, тъй като те дават много сериозна информация за размисъл какво става в българската образователна система, категоричен беше Вълчев.

Образователният министърът изтъкна също, че "за масови случаи на преписване едва ли може да се говори".

Относно изпита по български език и литература той коментира, че нивото е около4.30, двойките са около 2 721, пълните шестици са 891, а 12 391 също са с отлични оценки.

Дипломите на зрелостниците ще бъдат готови на 26 юни. Всички университети ще приемат документите на децата в дни след тази дата за завършилите тази година.


Източник: ЛинкАктуално.com

Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 4966 пъти


›› Мнения по новината: 3


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.