Новини

 

Новина от 17.06.2008г.

Университети преосмислят дали да зачитат матурите


Страница: 1

Печат MS Word документ
Уголеми шрифта Намали шрифта Нормален шрифт


ЛинкСкалата за преобразуването на събраните точки от положената матура към числова оценка е небалансирана и това може да доведе до промяна в решението на университетите да зачитат оценките от матурите.

Такава позиция изрази доцент Ивелина Савова, преподавател в Шуменския университет и член на националната комисия за оценка на зрелостните работи по български език и литература.

При така оформената скала, университетите, които предварително обявиха, че ще признават оценките от матурите за вход, бяха подведени, добави тя, цитирана от радио Шумен.

В Шуменския университет, например, "среден 3" се пише при 50% от точките, а при матурите тази оценка се пише при 22 %, т. е. тройката от кандидат-студентския изпит не е равна на тройката от матурата, коментира доц. Савова.

В този смисъл университетите ще имат пълно основание да ревизират в някакъв аспект решението си за приемане с оценки от матури, допълни тя.


Автор: Костадин Маринов (Линкm_sharky)


Страница: 1
›› Новината е видяна: 11326 пъти


›› Мнения по новината: 25


:: виж мненията ::
:: върни се при новините ::


Подай мнение


Име :Код :    Въведете кода точно както го виждате. Ако не го виждате моля натиснете "Refresh" или се свържете с администратора. Refresh - презареди кода.